Söndag

20/11 är det och en vecka kvar till 1sta advent, då är det dags fär Årets höjdare, dags o ta fram alla julprytlar o börja göra fint i alla fönster!

Vet inte om jag är ensam om det men jag gillar julen, fast utan snö känns det ju kanske inte 100% men den kommer väl får man hoppas! Dock är det bra för elräkningen att vi har en ljummen förvinter det blir inte så himmla dyrt då ”hoppas man i alla fall” Dock gör ju elverken som dom vill med priser och nätavgifter och fasta avgifter!

Nätavgift vad är det? När man ansluter ett hus till elnätet så kommer en räkning som kallas anslutnings avgift, den är som jag förstår det elverkets faktiska kostnad för att lägga kabeln fram till ditt hus, nej fel fram till din tomtgräns är det visst. Har man inte redan betalt kabeln då? hur kommer det sig då att jag ska betala an avgift för att få ström i min kabel? Ska nog starta ett elverk tror jag och sälja el till 35% lägre pris en di 4 stora som finns nu,, Dom tjänar ju guldtackor var timma.

Nej nu ska jag städa lite o sen fixa hemma ev åka till Stinsen o handla lite o kanske ta en fika får se vad som händer o fötter, Ha en bra dag !

JL

 

Det här inlägget postades i MR jl kåserar. Bokmärk permalänken.