Fängslade svenskar i ”värsta fängelset” i Etiopien.

Martin Schibbye och Johan Persson är 2 Svenskar som sitter i Etiopiens värsta fängelse! Fine dom har gjort nåt som Etiopien inte gillar och jag ser inte nåt fel med att dom är häktade, ni vet oskyldig tills motsatsen bevisas o hela det där!

MEN om jag nu inte är helt ute o cyklar så enl nyheterna i morse så får inte en enda Svenska nyhetsreporter komma in där i landet o vara med o rapportera från deras ”rättegång”!?

Fråga Varför inte det? kan det vara så att den Etiopiska staten vet att dom gör bort sig? Eller är det så enkelt att dom inte vill ha vittnen på det rättshaveri som dom verka ha i deras land?

Ger inte Svergie en massa slantar i bidrag till dom? I så fall STOPPA alla utbetalningar/Leveranser tills dess att dom är villiga att

1. ge inresetillstånd till reportrar.

2. släppa dessa 2 killar fria!

Jag tycker nog inte att vi ska som ”vanligt” sitta still o se vad som händer utan att vi ska AGERA och det med ”hela handen”.

Vist dom har säkert gjort fel med att komma in där utan papper men ska man då låsa in folk o kasta bort nyckeln? Gör vi så här? Det vet jag inte om vi gör men tror och hoppas VERKLIGEN att vi inte gör på det viset utan att vi i så fall sänder hem dom med en lapp i fickan som säger typ #du är inte längre välkommen till Sverige#

 

Fast det är klart detta kanske övergår mitt förstånd och det är ett högra maktspel bakom detta som vi vanliga Svenskar inte får veta något om!

 

Nu ska gubben jobba!

 

Ha en underbar dag /vecka för det ska jag ha!

 

JL

Det här inlägget postades i MR jl kåserar. Bokmärk permalänken.